Δυναμικό ξεκίνημα στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Το εναρκτήριο Συνέδριο Κατηχητών της Τοπικής μας Εκκλησίας, με την ευκαιρία της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 25/9, με μεγάλη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με την συμμετοχή άνω των 150 στελεχών του νεανικού έργου.

Μετά τον Αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, ακολούθησε η εισήγηση του Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, με θέμα «Για ένα νέο ξεκίνημα στην διακονία της νεότητας».

Στη συνέχεια, ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης, μίλησε με θέμα «Το δικό μας χρέος για μία κατ’ άνθρωπον καρποφόρα επανεκκίνηση».

Την τελευταία εισήγηση έκανε η κ. Θεοδώρα Σαμπαζιώτη, με θέμα «Το παιχνίδι στο κατηχητικό σχολείο».

Μετά την συζήτηση επί των εισηγήσεων, παρουσιάστηκαν το Πρόγραμμα του ετήσιου Σεμιναρίου Κατήχησης από τον Πρωτ. Κωνσταντίνο Φλάκη και το πρόγραμμα του επιδοτούμενου φροντιστηρίου κατηχητών, από την υπεύθυνη κ. Αικατερίνη Παλάσκα, Νηπιαγωγό.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την καταληκτήρια προσλαλιά του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος τόνισε ότι «το κατηχητικό έργο, που καλείσθε να αναλάβετε είναι έργο ευχαριστίας, χαράς, κοινωνίας, αγάπης, αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης, αληθινής ζωής». Εξέφρασε την χαρά του για την ανανέωση του δυναμικού των στελεχών νεότητας και ζήτησε να έχουν μπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού: «κάνουμε μια πολύ καλή αρχή. Να εργαστείτε με ενθουσιασμό, με την συνείδηση ότι μετέχετε στο έργο του Χριστού. Αυτός σας καλεί να γίνετε συνεργοί Του. Τί άλλο πιο σημαντικό αξίζει, άραγε, να πράξει κάποιος στην εποχή μας;. Ποιο μπορεί να είναι μεγαλύτερο δώρο; Τους δίνουμε την ίδια τη ζωή, που είναι ο Χριστός μας. Αυτόν έχουμε και Αυτόν προσφέρουμε, αρκεί να είναι και προσωπική μας ζωή και εμπειρία». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκλεκτούς ομιλητές, πολύπειρους στο έργο της κατήχησης των νέων, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, για τον όλο συντονισμό, καθώς και το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας, που διοργάνωσε το Συνέδριο.

Ακολούθησε η Χειροθεσία των νέων κατηχητών και η επίδοση των διορισμών και των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους Υπευθύνους Νεότητας και στους Κατηχητές, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο.

Διαβάστε ακόμα