Η Πεντέλη υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου ​Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα 16 Σεπτεμβρίου 2022, η Νέα Πεντέλη και ο περικαλλής Ιερός Ναός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ναού από τον Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, Ιερέων και πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου έρχεται στην Αττική.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ρωγών.

O Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Σαββάκης ευχαρίστησε επίσης τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη που εισάκουσε και βοήθησε να εκπληρωθεί το αίτημα της ενορίας. Ευχαρίστησε τον Καθηγουμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο για την άδεια να εξέλθει το ιερό σέβασμα από την Μονή, αλλά και για την αγάπη του προς την ενορία. Τέλος, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο που προέστη της υποδοχής και του Εσπερινού.

Ο Επίσκοπος κ. Φιλόθεος επεσήμανε ότι “ο Άγιος Γεώργιος είναι παγκόσμιος άγιος που εκπληρώνει εκατομμύρια προσευχές και ικεσίες. Για αυτό και κατέχει τα πρωτεία στις καρδιές των πιστών. Είναι ο ελευθερωτής που ανοίγει την άνοιξη και μας απελευθερώνει από κάθε είδους δεσμά της ψυχής”.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα