Κατσανιώτης: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί λίκνο και κοιτίδα μας”

Για 4η φορά στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, και Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο κ. Κατσανιώτης παρέστη την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, στην πανηγυρική Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της αρχής της Ινδίκτου – της εκκλησιαστικής πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματός του πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Ίδρυμα Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στο κτίριο του γηροκομείου και να ενημερωθεί για τα σχέδια αποκατάστασης. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους τροφίμους του γηροκομείου που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο του Ιδρύματος .

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε :

” Στεκόμαστε διαρκώς δίπλα στην Ελληνική μειονότητα της Πόλης. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί λίκνο και κοιτίδα μας. Σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες παντού στον κόσμο.
Επισκέφθηκα το γηροκομείο και νοσοκομείο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης. Ο πόνος για την καταστροφή από την πρόσφατη πυρκαγιά είναι μεγάλος. Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η Πίστη μας η οποία αποτελεί και οδηγό για να ξεπερνάμε κάθε δοκιμασία. Η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, οι Έλληνες παντού στον κόσμο, η Μητέρα Πατρίδα θα συμβάλουμε ώστε το κτίριο – σύμβολο του Ελληνισμού της Πόλης να ακτινοβολήσει και πάλι».

Διαβάστε ακόμα