Κυριακή προ της Υψώσεως στην Ι. Μ. Καρυστίας

Την Κυριακή προ της Υψώσεως 11 Σεπτεμβρίου 2022  μέσα στα πλαίσια των πολλών  ποιμαντικών επισκέψεων του σε ενορίες και ιερές μονές της μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας   ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την ποιμαντική και λειτουργική του παρουσία στην ορεινή ενορία των μετεώρων  Μανικίων επαρχίας Κονιστρών Κύμης όπου και ιερούργησε στον ενοριακό ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντώνιου εφημέριο ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο των ενορίων Διρεύματων Κρεμαστού και Μανικίων και τον Διάκονο Στυλιάνο Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποιος ανέλυσε τόσο την αποστολική όσο και την ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα πρόβαλε και τόνισε την σημασία την οποία εχει ο Τίμιος Σταυρός στην ζωή του κάθε χριστιανου.

Μάλιστα υπογράμμισε στον θεόπνευστο  λόγο του  εμφατικά οτι η Παλαιά Διαθήκη είναι ισοδύναμη, ισότιμη με την Καινή αφού και ο ίδιος ο Κύριος σύχνα την επικαλείται.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία των ιερών λειψάνων και κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να ασπασθεί με ευλάβεια  τα χαρυτόβρυτα λέιψανα τα οποία  οι αοίδιμοι διατελέσαντες  ιερείς της ενορίας  φρόντισαν ώστε να διαφυλαχθούν έως και σήμερα στον ιερό ναό προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών της.

Εν συνεχεία ο  Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ετέλεσε την αρτοκλασία και ιερό μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτισσας όπως και ευχήθηκε  προς τους οικείους της.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε στην απόδοση των ύμνων  ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Αναγνώστου με τον Ιεροψάλτη του ιερού ναού κ. Γεώργιο Λάμπρου και την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Χουχούμης. Δημήτριος Κοίλιαρης, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα