Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου

Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου.

Κατά τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κηφισίας, λαμβάνοντας αφορμή από το κοντάκιο της εορτής ανέλυσε τον στίχο “…ενοχής των πταισμάτων λυτρωθείς εν τω κράζειν σοι…”, στεκόμενος στην έννοια της ενοχής, η οποία μετατρέπεται σε τύψεις κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας, μετά την αμαρτία. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μάνης για την αδελφική του πρόσκληση στην πανήγυρη του ιστορικού Μοναστηριού της Μάνης και του ευχήθηκε η Αρχιερατεία του να είναι μακρά με πολλούς καρπούς προς όφελος του ηρωικού λαού της Μάνης, αλλά και της Εκκλησίας.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και τους απένειμε από ένα μετάλλιο της Παναγίας Γιάτρισσας, καθώς και μία Μανιάτικη σημαία. Ευχαρίστησε δε, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομο Πανταζή, το πλήθος των προσκυνητών και όσους προσέδραμαν στο Μοναστήρι για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές Ακολουθίες και να λάβουν την χάρη της Παναγίας.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Μοναστηριού, όπου στον προαύλιο χώρο τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Δρακουλάκου, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Τέλος, ακολούθησε επίσημη τράπεζα κατά το μοναστηριακό τυπικό.

Διαβάστε ακόμα