Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα της Κάρας του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Πεντέλη

Με μεγάλη συρροή πιστών όλες τις ημέρες ολοκληρώθηκε το προσκύνημα της τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης.

Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Καπανδριτίου, την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων Ωρωπού, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Συμεών Καλάμου και τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Σχοινά, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλεξίου, ενώ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου εορτάσθηκε η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκταρίου Καρσιώτη, Ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Ιερού Θησαυρίσματος για τον Ιερό Ναό των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων στη Νέα Ιωνία Αττικής (Φιλ. Εταιρείας 22), Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, όπου θα παραμείνει έως και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα