Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου

Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου για τον εορτασμό του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας στο οποίο εορτάζει κάθε μητέρα και κάθε γυναίκα. “Δεν θα μας στερήσει κανείς την δυνατότητα να αποκαλούμε ως μάνα την Παναγία και να μας αφομοιώσει σε μία παγκοσμιοπολτοποίηση”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Να βρούμε την δύναμη που απαιτείται, να αναθεωρήσουμε τα μέσα μας, να προβληματιστούμε και να απευθυνθούμε στην Παναγία μας, η οποία ως Μάνα, μας αγκαλιάζει όλους, να μας βοηθήσει για να γίνουμε σωστότερα πρότυπα”, κατέληξε,

Ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και όλους τους προσκυνητές.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ιερά Μονή από νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Να σημειωθεί, ότι στο τέλος του Εσπερινού οι Αρχιερείς ανέγνωσαν ειδικές ευχές του Μητροπολίτη Μάνης για τον άρτο και τον ελαιόκαρπο που μοιράστηκαν στους προσκυνητές.

Διαβάστε ακόμα