Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Παντελεήμονος Πούλου

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022  στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αργυρό (Βύρα) Δυστίων επαρχίας Καρυστίας τελέσθηκε μετά την ακολουθία του όρθρου το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  συνιερουργούντων, του εκ Στύρων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου, του Σεβασμιωτάτου Κατάγκας κ. Μελετίου καὶ τοῦ Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Ουγκάντας κ. Σίλβεστρου μετά των συλλειτουργών ιερέων από την Μητρόπολη Καρυστίας καὶ Μητροπόλεων τοῦ λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και του εξ Αγιου Ορους Ιερομονομάχου, Γέροντος Νήφωνος Κατουνκιώτου και ετέρων από την ιεραποστολική δράση της Αφρικής.   

Τον θείο λόγο  κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Καρυστίας  κ. Σεραφείμ και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο εν όψει της συμπληρώσεως από  της εις κύριον  εκδημίας του εξ  Αργυρού καταγομένου και αόκνου εργάτου της ιεραποστολής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παντελεήμονος Πούλου, ο οποίος διηκόνησε το ιερό θυσιαστήριο  και με  την  ευφράδια του λόγου του ως ιεροκήρυξ  διηκόνησε  σε πολλές ενορίες  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων  Θσσαλιώτιδος και Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως με την θεόπνευστη συγγραφή  του, την θεολογική κατάρτιση του  θεόπνευστου της δομής του  λόγου όπου και   διακρίθηκε    διαπρύσιος  κήρυκας της έμπρακτης αγάπης την  οποία  μετέφερε  μέσα απο τα ευαγγελικά αναγνώσματα   στα  μεστά του κηρύγματα  την αγάπη και αφοσίωση  του προς τους αγίους και ιδιαίτερα προς  τον  θεράπων του ιατρό τον  Άγιο Νεκτάριο τον οποίο ηγάπησε ολόψυχα και τίμησε με την ανέγερση του ιερού ναού στην οικεία της γενέτειρας  του το Αργυρό  όπου και διακόνησέ μετά την σύνταξιοδότηση του.

Ιδαίτερο ήταν το ποιμαντικό έργο που διακρίθηκε  για τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου  της  γενετείρας του όπου και   εργάστηκε κερδίζοντας την συμπάθεια την αγάπη και τον σεβασμό  απο τους ενορίτες του στην επιμέλεια της αρτίας ευπρέπειας του ιερού ναού  όπου ιερούργησε ως επίγειος λειτουργός εως της αναχωρήσεως  του εκ των επιγείων  προς την ευθεία πορεία της  μακαρίας οδού στην υπάντηση του Αναστάντος Χριστού.

Επίσης την μνήμη του μακαριστού π. Παντελεήμονος τίμησαν άπαντες  οι κάτοικοι του Αργυρού και της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολλά  πνευματικά τέκνα του απο την Αθήνα και πολλά  διάφορα μέρη της  Ελλάδος  καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ιεραποστολής για την οποία ο μακαριστός υπήρξε τόσο η ψυχή της  αλλά και η κινητήριος δύναμη  μίας συντονισμένης επι σειρά πολλών ετών κίνησης για την ενίσχυση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ανά τον κόσμο αλλά και της ηγήσεως του με προσκυνητές  προς  τα Πανάγια και Ιερά  Προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα.

Διαβάστε ακόμα