ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022: Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς

Πειραιάς | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται στον Πειραιά η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτου. Απόψε στον ομωνυμο περικαλλή τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού και την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μεγάλο πλήθος ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας από την ομώνυμη μονή της Αμοργού, που φέτος λαμπρύνει τις εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε στους στίχους “Σύ οὖν κακοπάθησον ὡς καλός στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ” και “Και πάντες δε οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή” τονίζοντας ότι η ζωή του χριστιανού δεν νοείται μέσα στην ευδαιμονία και τις ηδονές αλλά μέσα στο μαρτύριο της συνειδήσεως και τις θλίψεις. Τόνισε επίσης ότι το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου, αποτελεί τον οδηγό για τα προβλήματα της καθημερίνοτητας να ξεπερνάμε τους σκοπέλους με όπλο την ακλόνητη πίστη.

Αναφέρθηκε επίσης στην ξεχωριστή ευλογία να συμπανηγυρίζουν φέτος με την παρουσία της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας φερμένη από το καστρομονάστηρο της Αμοργού, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά που παρευρίσκεται στην φετινή πανήγυρη.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Διαβάστε ακόμα