Α’ Επιστημονικό Συνέδριο Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος διοργανώνει στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2022 το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το γενικό θέμα του Α΄ Συνεδρίου είναι: «Η κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους: Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι».

Θα ακολουθήσουν άλλα δύο Συνέδρια:

  • Το Β΄ Συνέδριο θα διεξαχθεί  τον Οκτώβριο του 2023 με θέμα τον Ελληνικό και Χριστιανικό Πολιτισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου και
  • Το Γ΄ Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024 με θέμα τη συμβολή των προσφύγων στη Νεοελληνική κοινωνία.

Το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα, ισόγειο) και θα μεταδίδεται διαδικτυακώς από τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους:
_από τα επίσημα κανάλια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος ήτοι www.ekklisia1821.grFacebookTwitter.
_από το OpenTV υβριδική.
_από το ecclesiaTV.gr , facebook/ecclesiatelevision, Youtube/ecclesiaTV.gr.
_από το inTV.gr

Το Συνέδριο θα αρχίσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 με τον Χαιρετισμό του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Θα συνεχισθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Κατ’ αυτό θα παρουσιασθούν 26 εισηγήσεις από Μητροπολίτες, Καθηγητές ΑΕΙ και ειδικούς επιστήμονες.

Δείτε το πλήρες Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Διαβάστε ακόμα