Αγιασμός για την έναρξη του Πνευματικού έργου της Ι. Μ. Μαντινείας

Με την τέλεση Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης ξεκίνησε η έναρξη του Πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Προηγήθηκε η τέλεση του Εσπερινού, ενώ και στις δύο Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Με το πέρας του Αγιασμού ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην πνευματική προσφορά της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης, τόνισε πως η Εκκλησία του Χριστού δέχεται τους πάντες και τους ενώνει. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε σαν Χριστιανοί να συμμετέχουμε στις κατηχήσεις, στα κηρύγματα, στις πνευματικές συνάξεις ώστε να φωτιστούμε από το φως της γνώσεως και της αληθείας. “Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά και υβριζομένη λαμπρύνεται, γιατί είναι δημιούργημα θεϊκό και όχι ανθρώπινο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιστοί προσήλθαν στον ως άνω Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, καθώς και στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας πνευματικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα