Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αστερίου στην Άνω Βάθεια

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό εορτάσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 30 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος  Αστερίου στο φερώνυμο παρεκλήσι των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος της Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος πλαισιούμενος  των ιερέων εκ της Αρχιεπισκοπης Αθηνών τον Πρωτοπρ Χαραλάμπο Ραμαντανάκη εφημέριο ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισας Ερέτριας τον Σακελλάριο Δημήτριο   Αργύρη εφημεριο ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και τον εορτάζοντα Ιεροδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αστέριο Αποστόλου και  κτήτορος του ιερού παρεκλησίου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε κατά το αγιορείτικο τυπικό  η αρτοκλασία ο αγιασμός και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Αστερίου στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης  κ. Κωνστάντιος ο οποίος στην απόλυση  εκφράζοντας τις θερμές  ευχαριστίες του  προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευγενή και φιλόξενη  παραχώρηση του  ευχήθηκε καταλλήλως  προς τον εορτάζοντα και άγοντα την ονομαστική εορτή π. Αστέριο  για  την αβραμιαία φιλοξενία του  και προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς εκ των οποίων παρέστησαν η Αντιδήμαρχος – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα Μπαραμπούτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και τα μέλη του Εθελοντικού  Σώματος Δασοπροστασίας του Δήμου Ερέτριας τα οποία πλασίωσαν την εικόνα του αγίου.

Εκ μέρους  του ο π. Αστέριος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Κωνστάντιο να προεξάρχει του πανηγυρικού εσπερινού τον οποίο και ευχαρίστησε για την λαμπρή  παρουσία του προσφέροντας του  τιμητικά  ως  συμβολικό δώρο  στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Κωνστάντιο μία επισκοπική βακτηρία εις ένδειξη σεβασμού.

Εν συνεχεία παρετέθη εόρτιο κέρασμα στους πιστούς  μερίμνη του π. Αστερίου και ευσεβών γονέων του στον προάλειο χώρο της οικίας του όπου ευρίσκεται το ιερό παρεκλησι.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης, Μιχάλης Βαλλιανάτος

Διαβάστε ακόμα