Εγκαινιάστηκε η 27η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ με λαμπρές επισκέψεις!

Την τελετή των εγκαινίων της 27ης Έκθεσης Εκκλησιαστικής Τέχνης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, Θεοφιλέσταστος Επίσκοπος Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος συνεχάρη τους εκθέτες δημιουργούς για τα αξιόλογα έργα που παρουσιάζουν ενώ στον χαιρετισμό του προς την διοργάνωση ανέφερε ότι αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό και εκκλησιαστικό γεγονός.

Κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας την έκθεση τίμησαν με την επίσκεψη τους, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος και Ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαος.

Στην σημαντική αυτή διοργάνωση καταξιωμένοι δημιουργοί από την Κύπρο και την Ελλάδα παρουσιάζουν μοναδικά εκθέματα και πρωτοεμφανιζόμενα έργα εκκλησιαστικής τέχνης. Όλα τα απαραίτητα λειτουργικά για τον εξοπλισμό και την ευταξία των Ιερών Ναών και Ιερών Μονών, ενθυμήματα, είδη για τα μοναστηριακά εκθετήρια, τα καταστήματα εκκλησιαστικών, αργυροχρυσοχοΐας και τουριστικών ειδών. Παράλληλα ή εικαστική έκθεση ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ με την συμμετοχή του σωματείου αγιογράφων «Απόστολος Βαρνάβας» δίνει αναφορά στην βυζαντινή αγιογραφία και ψηφιδογραφία.

Η 27η Έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θα λειτουργήσει έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην Λευκωσία στο εκθεσιακό κέντρο ΑΡΧΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ από τις 10:00 έως τις 19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία διοργάνωσης στα τηλ.: (+30) 2109576100 και (+357) 97757935 και στο www.orthodoxia-expo.gr

Διαβάστε ακόμα