Επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β΄, ο οποίος παραμένει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως από νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τον προσωπικό του γιατρό.

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι βεβαρημένη εδώ και καιρό, λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, Ιωσήφ Κάσιο, υπήρξε επιδείνωση, έγινε μια ανάκαμψη αλλά δεν παύει η κατάσταση της υγείας του να παραμένει βεβαρημένη.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δρ Κάσιος είπε πως ο Αρχιεπίσκοπος, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε κατάσταση κατά την οποία μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον, να ασκεί ακόμη τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του.

«Έχουμε νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως και λαμβάνει ότι θα λάμβανε σε οποιοδήποτε ιατρικό κέντρο. Έχουμε οργανώσει την όλη την κατάσταση ώστε να μην λείπει τίποτα στον Μακαριότατο. Ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται», εξήγησε ο δρ Κάσιος.

Σημείωσε πως οι επιλογές που έχουν ως γιατροί δεν είναι πολλές και πως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να προβλέψεις τι μπορεί να γίνει, ενώ σημείωσε πως επισκέπτεται τον Μακαριότατο 2-3 φορές την ημέρα.

Τέλος, ο δρ Κάσιος ανέφερε πως, οποιαδήποτε θα είναι η πορεία της υγείας του, η απόφαση είναι να παραμείνει στον Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται πως, σε ανακοίνωση τους οι Θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου αναφέρουν ότι ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ δύσκολη και προσεύχονται για την αποκατάσταση της υγείας του Προκαθήμενου.

«Θεέ Παντοκράτορα, φύλαξε και προστατεύει τον Μακαριότατο με τη θεραπευτική σου δύναμη. Προσευχόμαστε για την ανακούφιση του Μακαριωτάτου, για ευεξία, για δύναμη. Εμπιστευόμαστε στην καλοσύνη Σου γιατί είσαι ο Κύριος και Σωτήρας μας. Κύριε δείξε έλεος», αναφέρει η ανακοίνωση.

reporter.com.cy

Διαβάστε ακόμα