H πανήγυρη του Αγίου Ιεροθέου στην Μητρόπολη Περιστερίου

Με ιεροπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ιεροθέου Επισκόπου Αθηνών στο Περιστέρι και την ομώνυμη ενορία.

Στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος o οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο αναφερόμενος στην παρουσία του Ιεροθέου κατά την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα. “Ενώ οι περισσότεροι Αθηναίοι χλεύασαν τον Απόστολο Παύλο, όταν τον άκουσαν να αναφερεται στην Ανάσταση των νεκρών, ο Άγιος Ιερόθεος ήταν από αυτούς τους λίγους που πιστεψαν. Όμως αυτή είναι η ουσία της πίστεώς μας. Διότι αν δεν είχε αναστηθεί ο Χριστός, θα ήταν μάταια η πίστη μας και ο αγώνας μας. Γι αυτό εμείς πιστεύουμε εις Χριστόν Εσταυρωμένο και Αναστάντα που είναι η σωτηρία και η απαντοχή μας. Αν θέλουμε κι εμεις να τιμήσουμε τον Άγιο Ιερόθεο θα πρέπει έχουμε αγάπη για τον Χριστό και να πιστέψουμε ότι η πραγματική ζωή μας δεν είναι αυτή που διανύουμε τώρα, αλλά έχει προοπτική αιωνιότητας”.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο που με δική του άδεια τέλεσε σήμερα την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα