Η Κεφαλλονιά εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο

Λαοσύναξη πιστών σήμερα στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά. Η Κεφαλονιά γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τον πολιούχο της, με εκατοντάδες πιστούς, να προσέρχονται, για να προσκυνήσουν τον Άγιο Γεράσιμο.

Στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, τελέστηκε, η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτωνας, συγχοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου, καθώς και πλήθους ιερέων από όλη την Κεφαλονιά.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ.

Την γιορτή λάμπρυναν και πάλι δύο εκκλησιαστικές χορωδίες, η εκκλησιαστική Κεφαλληνιακή Χορωδία, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Βάλσαμου, καθώς και δύο φιλαρμονικές!

Η Φιλαρμονική Δήμο Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Περλικίδη και η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Πρωτοψάλτη.

Το σκήνωμα σήκωσαν μέλη του ΠΣ Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος», ενώ στην εκκλησία και στην λιτανεία, συνόδευσαν και αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, σπουδαστές της σχολής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, αλλά και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου.

Τελετάρχης ήταν ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας.

inkefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα