Η Θεσσαλονίκη λιτάνευσε τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

Θεσσαλονίκη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών τελέσθηκε, σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, παραμονή εορτής του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στην Θεσσαλονίκη. 

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο η πάνδημη και μεγαλοπρεπής Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, καθώς και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας ,όπου βρίσκεται στον ως άνω Ιερό Ναό για προσκύνημα. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον Μεγάλο Άγιο της Ελλάδος, της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ορθοδοξίας. 

Της Ιεράς Λιτανεύσεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων κ. Στέφανο, Κιλκισίου κ. Βαρθολοαμαίος, Θήρας κ. Αμφιλόχιος και ο Θεόφιλος. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Μετά την Ιερά Λιτάνευση ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τέλεσε δέηση και ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τις αρχές του τόπου, καθώς ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά κι ευλογημένα.

Πλήθος πιστών συρρέει, όλες αυτές τις ημέρες στον εορτάζοντα Ιερό Ναό από ολόκληρη την Ελλάδα, για να προσκυνήσει τον Άγιο της Θεσσαλονίκης, Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, όπως και σήμερα για να λάβει την χάρη και την ευλογία του. 

Διαβάστε ακόμα