Ιεραποστολικές δράσεις στο Μαλάουι

Με τη χάρη του Σωτήρος Ιησού Χριστού, τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και την μέριμνα  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου συνεχίζονται οι ιεραποστολικές δράσεις στην Ιερά Επισκοπή Μαλάουι.

          Τη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ο Θεοφιλέστατος είχε συνάντηση εργασίας με τους αρχιερατικούς επιτρόπους της επισκοπής προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο των ενοριών, την πρόοδο του ιεραποστολικού έργου αλλά και να συζητηθούν προτάσεις για την καλύτερη ιεραποστολική εργασία των ιερέων.

          Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο π Χρύσανθος Παπαποστόλου εκπροσώπησε το Θεοφιλέστατο στην συνεδρίαση της επιτροπής ορθοδόξων γυναικών. Η επιτροπή ετοιμάζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 μία μεγάλη συνάξη ορθοδόξων γυναικών από όλο το Μαλάουι. Συζητήθηκε το πρόγραμμα αυτής της σύναξης και η αναζήτηση χορηγών για την επιτυχέστερη πραγματοποίηση της.

          Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ήταν μια ιδιαίτερα χαρούμενη ημέρα για την επισκοπή καθώς ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε αναγνώστες οκτώ  κατηχητές της επισκοπής. Η χειροθεσία έγινε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Μπλαντάιρ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το κλίμα ήταν χαρμόσυνο και ενθουσιώδες καθώς μια τέτοια τελετή γινόταν στο Μαλάουι μετά από αρκετά χρόνια. Οι νέοι αναγνώστες είναι αρκετά χρόνια κατηχητές σε διάφορες ενορίες, βοηθούν με όλες τους δυνάμεις και τον ενθουσιασμό τους το ιεραποστολικό αλλά και το  έργο της θείας λατρείας κοντά στους ιερείς μας και με τη Χάρη του Θεού σε λίγους μήνες κάποιοι από αυτούς θα χειροτονηθούν διάκονοι. 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin