Με συγκίνηση η χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μ. Κερκύρας

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το πρωί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην αρχόντισσα των Επτανήσων, στην όμορφη Κέρκυρα, τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκταρίου και με τη συμμετοχή Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο.  

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, τέλεσε με λαμπρότητα και συγκίνηση την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι πρότινος Αρχιδιακόνου του, π. Χριστοδούλου Τριανταφύλλου, τον οποίο στο τέλος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη, προσφέροντάς του τον επιστήθιο Σταυρό και το Επιγονάτιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, στη σύντομη ομιλία του, απευθύνθηκε στον μέχρι πρότινος Αρχιδιάκονο του με λόγους πατρικής αγάπης, ενώ κληρικοί άλλων Ιερών Μητροπόλεων και πλήθος Κερκυραίων, προσήλθαν, συνευχήθησαν και επευφήμησαν τον νέο Αρχιμανδρίτη. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του μεγάλου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος έφερε το όνομα του Οσίου και εόρταζε στις 21 Οκτωβρίου τα Ονομαστήρια του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα