Μεθέορτος Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Μεθέορτος Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δημητρίου, Νέστορος και Λούπου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από κληρικών της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο βαθύτερο μήνυμα του σημερινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου που αφορά στον εορτασμό της αληθινής ζωής όπως την έζησε ο Άγιος και είναι αυτή που μας εισάγει στη ζωή του Θεού. Η σημερινή μετοχή μας, είπε, είναι μια μαθητεία στο φρόνημα της Εκκλησίας με τον οποίον ο Άγιος δίδαξε και φανέρωσε τον τρόπο που πρέπει να υιοθετούμε για την ομολογία του ονόματος του Θεού. Συνάμα ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι ο μαρτυρικός αυτός τόπος στον οποίον ολοκλήρωσε τον επίγειο βίο του ο Άγιος αναζωγραφεί την Ανάσταση του Χριστού και αποκαλύπτει την δύναμη του Ευαγγελίου. Προέτρεψε και κάλεσε τέλος τους προσκυνητές που περνούν και προσκυνούν το Λείψανο του Αγίου να μην ακουμπούν απλός τα χείλη τους, αλλά την πονεμένη καρδιά τους για να παίρνει το μύρο που εκχέεται και να μυροβλύζει την ζωή που αξίζει ο αγωνιζόμενος Χριστιανός.

Χιλιάδες προσκυνητών ανέμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν την Λάρνακα με τα Μυροβλύζοντα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε ακόμα