Ο Αρχιεπίσκοπος στη μουσική παράσταση «Έλληνες και Φιλέλληνες»

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η μουσική παράσταση «Έλληνες και Φιλέλληνες».

Η παράσταση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ την οργάνωση είχαν το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, την Ι. Μητρόπολη Νικαίας και την Ι. Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννης Σ. Τσούρας.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην παράσταση που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, αλλά και στους συντελεστές. Κατόπιν, παρουσιάστηκε μέσα από την άρτια μουσική παράσταση η διαδρομή των Ελλήνων με μουσική, κείμενα και εικόνες, που περιελάμβανε παλαιότερα και νεότερα μουσικά και ποιητικά έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό πνεύμα που διαχρονικά ενθουσιάζει και εμπνέει όλους τους λαούς με την ομορφιά, τον φιλελευθερισμό και τον ηρωισμό του.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και συντελεστές και ιδίως την κ. Νίνα Πατρικίδου, αλλά και τους Αρχιερείς, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στην μουσική παράσταση και στο περιεχόμενό της σημειώνοντας πως παρακολουθήσαμε ότι το όραμα ήταν εκείνο που βάσταξε από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα και τους κάλεσε να «κάνουν τέτοιες εκπλήξεις, διότι τις χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή».

Στην μουσική παράσταση ακούστηκαν έργα των W.A Mozart, L.v. Beethoven, Π. Καρρέρ, Σ. Ζώρζου, Κ. Μουστάκα.
Συμμετείχαν τα σύνολα:
Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Ν.Π.”, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση κ. Νίνας Πατρικίδου
Χορωδία “Καλλιτεχνήματα “, υπό τη διεύθυνση κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου
“Cantus aggelicus”, Χορωδία ενορίας Ταξιαρχιών Μοσχάτου, υπό τη διεύθυνση κ. Αναστασίας Χατζηπαύλου

Θεατρικό & Χορευτικό Εργαστήρι “Καμεράνο” του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας Αττικής
Χορευτικό συγκρότημα “Ο ποιμενικός αυλός” Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου

και οι σολίστ:
Μαρίνα Ρετσκάλοβα, σοπράνο
Γιάννης Καλύβας, τενόρος
π. Ζαφείριος Κουτελιέρης, βαρύτονος
Άννα Μορφίδου, σοπράνο
Μαρίνος Ταρνανάς, βαρύτονος
Μιχάλης Κολοκοτρώνης, σόλο βιολί
Σκηνοθετική επιμέλεια : π. Δανιήλ Γκαμουλάκος

Διαβάστε ακόμα