Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ολοκλήρωσε την ποιμαντική του περιοδεία στην Ρουάντα

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους”, δήλωσε από την Ρουάντα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, όπου σε πανηγυρικό κλίμα, τέλεσε τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος ιερού ναού των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην περιοχή Ρουαμαγκάνα,την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022.

Ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στην Ρουάντα για πρώτη φορά, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε της τελετής των Εγκαινίων και της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τουςΣεβ. Μητροπολίτες, Μπουρούντι και Ρουάντας, κ. Ιννοκέντιο, Καμπάλας, κ. Ιερώνυμο, Κανάγκας, κ. Χαρίτωνα και τους Θεοφιλεστάτους Επαρχιούχους Επισκόπους, Νιέρι, κ.Νεόφυτο, Τζίντζας, κ. Σίλβεστρο και Γκούλου, κ.Νεκτάριο, ο οποίος ήταν κατάμεστος από πιστούς κυρίωςαπό νέους ανθρώπους.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’, μίλησε στο εκκλησίασμα για την ακολουθία των εγκαινίων και τη σημασία όσων τελούνται κατ’ αυτήν.

Στα εγκαίνιαπαρευρέθηκαν η Εξοχ. Πρέσβης της Αιγύπτου, η Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Θρησκειών, Εκπρόσωπος του Αποστολικού Νούτσιου, η Δήμαρχος της πόλης καθώς και και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Περιφέρειας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος έθεσε τον  θεμέλιο λίθο, για την ανέγερση του νέου Μητροπολιτικού Μεγάρου, Σχολείουκαι Κλινικήςστηνέκταση που βρίσκεται ο νέος Ιερός Ναός.“Η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητος και όλα είναι απόδειξη, ότι η Εκκλησία των Αλεξανδρέων μεριμνά και περιθάλπει, τους πονεμένους και παραμελημένους ανθρώπους της αφρικανικής ηπείρου, ιδίως τα παιδιά που είναι τα ωραιότερα πλάσματα του Θεού”, ανέφερε με πολλή συγκίνηση.

Εν συνεχεία, παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα, που είχαν ετοιμάσει η χορευτική και η μουσική ομάδα της θρησκευτικής κοινότητας και παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμή του ο μητροπολίτης Ιννοκέντιος.

Ο Πατριάρχης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ζώντες δωρητές, ενώ μνημόνευσε και τους δωρητές και ευεργέτες του έργου αυτού που έχουν φύγει από τη ζωή.

Σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, ολοκληρώνοντας μια κοπιαστική αλλά και πνευματική περιοδεία, πλήρης χαράς και ευφροσύνης, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β’, ανεχώρησε για την Πατριαρχική Έδρα, προπεμφθείς στον κρατικό αερολιμένα της Ρουάντας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιννοκέντιο, την Εξοχ. Πρέσβη της Αιγύπτου και τον Ιερό Κλήρο. Δόξα τω Θεώ.

Διαβάστε ακόμα