Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς

Την εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως της Κηφισιάς, πανηγύρισε με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια ο φερώνυμος του Αγίου Μητροπολιτικός Ναός της Κηφισιάς.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Αντωνίου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων και διακόνων.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, αλλά και στους έμμεσους και άμεσους διωγμούς στους οποίους ακόμα και σήμερα υπόκειται η Εκκλησία του Χριστού. 

νΤην κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Όρθρου και προεξήρχε της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου, συμπαραστατουμένων υπό των Πανοσιολογιωτάτων Πρωτοσυγκέλλων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Αρβανίτη και της Μητροπόλεώςμας Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου, του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιωτατου Αρχιμανδρίτου π. Νικάνωρος Καραγιάννη και πλειάδος ιερέων και διακόνων. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της τιμής του Αγίου. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Κηφισιάς.

Διαβάστε ακόμα