Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, 25 Οκτωβρίου 2022, ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και Πολιούχου Θεσσαλονίκης στον φερώνυμο Ναό του στην Θεσσαλονίκη.

Του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Αθύρων κ. Δημητρίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων κ. Στεφάνου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την τιμητική του πρόσκληση και ομίλησε καταλλήλως για τον εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσει την Λάρνακα του εορτάζοντος Αγίου, την Εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας και να συμμετάσχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό προκειμένου να λάβει την χάρη κι ευλογία.

Διαβάστε ακόμα