Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου

Με λαμπρότητα το Περιστέρι και ο Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου τιμα την μνήμη του προστάτη και εφόρου της ενορίας. Απόψε το απόγευμα τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος (Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας), Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο οικείος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Παρέστησαν πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη Περιστερίου και άλλες Μητροπόλεις της Αττικής και εκατοντάδες πιστοί που ήρθαν να τιμήσουν τον Άγιο Ιερόθεο.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του Αγίου Ιεροθέου μέσα στην ζωή της Εκκλησίας, λέγοντας ότι είναι φως αλήθειας, δρόσος χάριτος αίσθηση αγωνίας. Επίσης ήταν ολόκληρος αφιερωμένος στο Θεό. Ζούσε μεν στον κόσμο αλλά ήταν αφοσιωμένος στη Βασιλεία του Θεού όπως δηλαδή οφείλει να είναι ένας γνήσιος λειτουργός του Κυρίου. 

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λήμνου για την τιμή να προστεί του πανηγυρικού εσπερινού και του ευχήθηκε καρποφόρα και καλλίκαρπη ποιμαντορία.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα