Tην εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας υποδέχθηκε ο Πειραιάς

Πειραιάς | Σπύρος Παπαγεωργίου

Την θαυματουργή και περίπυστη εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας από το ομώνυμο μοναστήρι της Αμοργού υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα η πόλη του Πειραιά.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην πύλη Ε4 του λιμανιού το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού “ΤΠΚ Λάσκος” μετέφερε το ιερό εικόνισμα από την Αμοργό.

Την εικόνα υποδεχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηρας, Αμοργού & νήσων κ. Αμφιλόχιος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά και τον πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό, προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναου Αθηνων εκ της Αμοργού καταγόμενου καθώς και τον Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραϊσκο.

Παρέστη μεγάλος αριθμός ιερέων της Μητροπόλεως, τοπικά κυκλαδίτικα σωματεία, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και η μπάντα του λιμενικού Σώματος.

Εντυπωσιακή η παρουσία χιλιάδων πιστών που είχαν προσέλθει πολύ ώρα νωρίτερα για να υποδεχθούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια την θαυματουργή εικόνα από την Αμοργό.


Εν συνεχεία τελέστηκε δέηση σε κατάλληλη εξέδρα που είχε στηθεί. Εκεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο για την ευλογία να έλθει για δεύτερη φορά στον Πειραιά η εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, καθώς και τον καθηγουμενο της Μονής.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και ευχήθηκε χρόνια πολλά και παναγιοσκεπαστα τα φετινά Δημήτρια.

Ακολούθως η ιερή εικόνα μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όπου και θα παραμείνει μέχρι την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022″ στις 1 Νοεμβρίου.

Στο ναό τελέστηκε δέηση και δοξολογία με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & νήσων κ. Αμφιλόχιο, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρά δεκάδων μέτρων για να προσκυνήσει την εικόνα.

Διαβάστε ακόμα