Την Πολιούχο της Παναγία Βουρλιώτισσα εόρτασε η Νέα Φιλαδέλφεια

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου τελούνται οι εορτασμοί στην Παναγία Βουρλιώτισσα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σήμερα κορυφώθηκαν οι εορτασμοί με τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με συλλειτουργούς του τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και τον οικείο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ευχαρίστησε όλους όσους κόπιασαν για την πανήγυρη και όλους όσους παρευρέθηκαν, ενώ σημείωσε ότι “η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής αλλά και πικρίας, διότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αποφάδρα εκείνη μέρα της μικρασιατικής καταστροφής.”

Ο κ. Θεολόγος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της σημερινής εορτής λέγοντας μεταξύ άλλων “οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας έφεραν μαζί τους τα πολυτιμότερα αγαθά που είχαν. Τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια. Σήμερα, οφείλουμε να κρατάμε ζωντανές τις μνήμες και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας και να μην τις λησμονούμε”.

Στο τέλος της Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή, εις μνήμην όλων των σφαγιασθέντων Ελλήνων Μικρασιατών.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Μανώλαρος

Διαβάστε ακόμα