Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνάντησαν Πατριάρχης Αντιοχείας και Υπ. Υγείας

Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σήμερα σε θέση να δεχτεί και να συνομιλήσει τόσο με τον Πατριάρχη Ιωάννη όσο και με τον Υπουργό Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο  Πατριάρχης Αντιοχείας ανέφερε ότι ήταν πολύ κοντά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και ότι ήταν κοντά τους τόσο ο ίδιος, όσο και η εκκλησία της Κύπρου αλλά και η Κύπρος εν γένει, στις δύσκολες μέρες που πέρασαν και περνούν στη Συρία και τον Λίβανο.

«Έχουμε αυτή την αγάπη, οι σχέσεις με την εκκλησία της Κύπρου είναι ιστορικές από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού, για αυτό κι εγώ ήρθα όταν έμαθα ότι περνάει αυτή τη δύσκολη ώρα στην υγεία του», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι σκοπός του ήταν να τον δει και να τον χαιρετήσει, ενώ ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι δυνατός και τους κατάλαβε.

«Καταλαβαίνει, δεν μιλάει πολύ και ο Θεός ας είναι βοηθός. Η πίστη του είναι μεγάλη, πάντα ήταν δυνατός άνθρωπος, αγαπητός, έδειχνε την αγάπη του, να βοηθήσει όλους και στην Κύπρο και εκτός Κύπρου. Όποιος είχε μια ανάγκη είχε τη θέληση να τον βοηθήσει», είπε.

Ευχήθηκε ο Θεός να τον φυλάξει και να τον βοηθήσει.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας, εξέφρασε την χαρά του που τον είδε και ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη, τόσο στον ίδιο όσο και στον Προέδρο της Δημοκρατίας για το καλό της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μίλησε ξανά με τον Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκε να είναι δυνατός.

«Αντιμετωπίζει αυτή τη δοκιμασία με πολλή πίστη και πολύ κουράγιο», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, συμπλήρωσε, τους είπε ότι είναι δυνατός και χάρηκε για την επίσκεψη τόσο του ιδίου όσο και του Πατριάρχη Αντιοχείας.

sigmalive.com

Διαβάστε ακόμα