Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας

Ξεκίνησαν, σήμερα το πρωί, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 οι εργασίες της Τακτικής Σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνοδικού Μεγάρου.

Προηγήθηκε η τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου προσφώνησε τους Συνοδικούς Συνέδρους.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο, κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών υπό των Σεβασμιωτάτων Προέδρων αυτών για το εκκλησιαστικό έτος 2021-2022 και επ’ αυτών θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ θα συμπληρωθεί και ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα αναγνώσει την Εισήγησή του, με θέμα: «Η Μαρτυρία της Εκκλησίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από την εμπειρία ενός Ιεράρχου». Θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής και θα εξαχθούν συμπεράσματα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα