Υποδοχή Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

Νέα Ερυθραία | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κάθε επισημοτητα η ενορία της Αγίας Ματρώνας στη Νέα Ερυθραία τιμά και εορτάζει την προστάτιδα και έφορο της ενορίας. Σημερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Στην υποδοχή προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραρθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία τελεστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, ενώ τους ύμνους απέδωσε πολυμελής χορός ιεροψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης ο οποίος τόνισε πως “Η οσία Ματρώνα με τη ζωή της μας διδάσκει ότι ο μοναχισμός είναι κυρίως εσωτερικό φρόνιμα και όχι τόσο εξωτερικό του σχήμα που συνήθως μας εντυπωσιάζει. Αυτο το φρόνημα εκφράζει διαχρονικά την θυσιαστική προσφορά του ανθρώπου στο Θεό. Τον Θεό που καλούμαστε να συναντήσουμε κι εμείς μέσα από την πνευματική άσκηση στον έσω της καρδιας κρυπτόμενον ανθρωπον”.

Εν συνεχεία τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων, παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Διοικητού του Ογκολογικού Νοσοκομείο “Αγίοι Ανάργυροι” κ. Θεοδώρου Τσουρούλα Μάλιστα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Θεόδωρο Τσουρούλα για την πολυετή προσφορά του στην ενορία.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κηφισίας επαίνεσε τον εφημέριο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κώστή και τους συνεργάτες του, που μέσα σε πολύ μικρό διάστημα αναμόρφωσαν τον ναό και έκαναν την Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας, μια αξιοθαύμαστη ενορία των βορείων προαστείων.

Οι εορτασμοί και οι προσκύνηση των ιερών λειψάνων θα συνεχιστούν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα