Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Για την συμμετοχή του στην εορτή της Αγίας Αικατερίνης είχε προσκληθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ιλίου.

Την κυριώνυμο ημέρα ο ίδιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της συλλειτουργίας με τον Μητροπολίτη Ιλίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιλίου καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Λήμνου για άλλη μια φορά στο Ίλιον, τονίζοντας την διακονία του Σεβασμιωτάτου ως Πρωτοσυγκέλλου κατά την εποχή της ενιαίας Μητροπόλεως Αττικής.

Ο γνώριμος από τα παλιά στους κατοίκους του Ιλίου Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον συνδέουν τόσο με τον τόπο όσο και με τον Μητροπολίτη Ιλίου, ευχήθηκε στους πιστούς και ευλόγησε τον καθένα τους μοιράζοντας το αντίδωρο.

Την διακονία του κηρύγματος επετέλεσαν στο μεν Εσπερινό ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Λήμνου Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Σχίζας, κατά δε την Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολ. Αρχιμ. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χρυσόστομος Χρυσόπουλος.

Διαβάστε ακόμα