Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίων Ακινδύνων Αττικής

Άγιοι Ανάργυροι | Δημήτρης Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή των Αγίων Ακινδύνων, αλλά και στην ύψιστη σημασία της πίστης στον Θεό. “Η πίστη στον Θεό είναι κάτι, το οποίο ξεκινά μέσα απ’ την καρδιά του ανθρώπου”, τόνισε . “Πιστεύω στον Θεό σημαίνει αφήνομαι στον Θεό και τον εμπιστεύομαι. Δίνω όλη μου τη δύναμη και όλη μου την αγάπη, τον σεβασμό σ΄ Εκείνον, Τον οποίον πιστεύω, γιατί αυτή είναι η πίστη του ανθρώπου. να πιστεύει ουσιαστικά, ειλικρινά, χωρίς να έχει μέσα του ενδοιασμούς. Αυτή την πίστη μας δείχνουν οι Άγιοι Ακίνδυνοι, να κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά η πίστη τους να είναι τόσο μεγάλη, ειλικρινής, και δυνατή, ώστε τα εμπόδια που έτυχαν στη ζωή τους να μην τους επηρεάσουν”. “Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας δίδουν παράδειγμα να ζούμε κατά Θεόν, δίνοντας ακόμα και το αίμα μας για την πίστη του Χριστού”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Με την σειρά του ο Επίσκοπος κ. Φιλόθεος, αφού ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για το κήρυγμά του, επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αντώνιο Μαλούφ για τις άοκνες ενέργειες αποπεράτωσης του Ναού, καθώς ευχήθηκε του χρόνου να καταφέρουν να εορτάσουν την πανήγυρη των Αγίων στο νέο περικαλλή κυρίως Ναό τους.

Τέλος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αντώνιος Μαλούφ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Φιλόθεο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή. Επίσης, αναφέρθηκε στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό, ο οποίος αποπερατώνεται με την αγάπη και την θυσία των πιστών καθώς τέλος, ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό και όχι μόνο έργο της ενορίας.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσει Ιερά Λείψανα των Αγίων Ακινδύνων και να συμμετάσχει στον Εσπερινό.

Να σημειωθεί ότι προ της Απολύσεως η ενορία τίμησε τον κ. Ανδρέα Καραγιάννη για την προσφορά του στον Ιερό Ναό.

Διαβάστε ακόμα