Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Ν. Ηρακλείου Αττικής

Νέο Ηράκλειο Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος αναφέρθηκε στον βίο και την πίστη του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και στην αφιέρωσή του στο ιεραποστολικό έργο. Συνάμα, ο Μητροπολίτης ομίλησε για τη μοναστική βιοτή του Αγίου και την απόφασή του να καταλήξει στην Αίγινα. «Ο Άγιος Νεκτάριος αγαπούσε πολύ την Παναγία, στην οποία είχε αφιερώσει τη ζωή του», «έβλεπε στο πρόσωπο της Παναγίας το δικό μας πρόσωπο», «Ο Άγιος Νεκτάριος είχε υπόψη του, ότι ως ποιμένας πρέπει να θυσιάσει τη ζωή του όπως την θυσίασε ο Χριστός για τη σωτηρία του ανθρώπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχει στον Εσπερινό, να προσκυνήσει τμήμα Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου Νεκταρίου και να λάβει την χάρη του.

Διαβάστε ακόμα