Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη Αττικής

Γκύζη Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη Αττικής.

Κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, και πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας, απευθυνόμενος στους παρισταμένους αναφέρθηκε στον βίο του Άγιου Στυλιανού του Παφλαγόνος και στη μεγαλοψυχία του καθώς, «μοίρασε όλο του τον πλούτο και πλούτισε κατά Θεόν». «Αυτό που πλουτίζει τον άνθρωπο είναι ο πλούτος σε αρετή, αγάπη, ελεημοσύνη», «ο ενάρετος άνθρωπος είναι αυτός που κάνει πράξη στη ζωή του τις εντολές του Θεού και φτάνει στη θεογνωσία» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Άγιου Στυλιανού προκειμένου να βρουν τη χαρά, τη γαλήνη και την ευημερία στη ζωή τους. «Πλούσιος είναι αυτός που ζει την προσευχή, τη μυστηριακή ζωή και μέσα από εκεί αναπνέει» κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευρίπου, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη και τους υπόλοιπους πατέρες του Ι. Ναού, τη χορωδία, τους παρισταμένους και μεταξύ άλλων, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο, τον Αντιδήμαρχο κ. Αβραμίδη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιαννακόπουλο. Ακολούθως, απέδωσε επαίνους σε μαθητές που πέρασαν σε σχολές του Πανεπιστημίου καθώς, και σε γυναίκες του φιλόπτωχου ταμείου αναγνωρίζοντας το έργο τους.

Τέλος, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ώστε να έχουν όλοι και ιδίως οι νέοι την ευλογία του Αγίου Στυλιανού για ευημερία και γαλήνη στη ζωή τους.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου.

Διαβάστε ακόμα