Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και δεκάδων κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και από άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες, τελέσθηκε, το πρωί του Σαββάτου 12ης Νοεμβρίου 2022, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ανδρέου Μπεμπή, στην γενέτειρά του, την Ενορία Αγίου Αντωνίου Πρινέ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία του νέου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προτρέποντας αυτόν, μεταξύ άλλων, να ενθυμείται πάντοτε ότι η Ιερωσύνη είναι Χάρις και όχι δικαίωμα και ότι καλείται πλέον ως Πρεσβύτερος να διακονήσει θυσιαστικά την Τοπική μας Εκκλησία για να μαρτυρεί τον Χριστό και για να «τρέχει το Ευαγγέλιο». Προέτρεψε δε το νέο Πρεσβύτερο να μιμηθεί των θυσιαστικώς υπέρ τα πεντήκοντα έτη ιερατεύσαντα κατά σάρκα πατέρα του, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Μπεμπή, εκ του οποίου αναλαμβάνει τη σκυτάλη για τη διακονία της Ενορίας αυτής.

Ο χειροτονούμενος Πρεσβύτερος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, ο Οποίος καθορίζει και νοηματοδοτεί τη ζωή καθενός ανθρώπου, και αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στο μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Άνθιμο και στον από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, οι οποίοι καλλιέργησαν τον πόθο του για την Ιερωσύνη, εκφράζοντας τη διαρκή και διηνεκή υπακοή και αφοσίωσή του στο Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο για την καλή πορεία της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Χειροτονίας, προσεφέρθη εόρτια τράπεζα προς όλους τους συμμετέχοντες αδελφούς Κληρικούς και λαϊκούς.

Διαβάστε ακόμα