Διεθνές Συνέδριο για την Μικρασιατική Καταστροφή από την Ι. Μ. Μεσσηνίας

Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος,  με τη συνεργασία του Ερευνητικού Προγράμματος για την Αρμενική Γενοκτονία (The Promise  Armenian Institute) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Η.Π.Α. (UCLA)  και της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, στην πόλη της Καλαμάτας και συγκεκριμένα  στο Ξενοδοχείο ELITE CITY RESORT, Διεθνές Συνέδριο, μέ τίτλον «Η εποχή της Καταστροφής και το τέλος της συνύπαρξης : Απελάσεις, εκτοπίσεις και γενοκτονίες, 1912-1924», κατά τό χρονικόν διάστημα από 1ης έως 4ης Δεκεμβρίου 2022. 

               Στόχος του  συνεδρίου είναι να εξετάσει και να προβάλει την περίοδο 1912-1924, με αφορμή την εκατονταετηρίδα από την καταστροφή της Σμύρνης και τον σχεδόν ολοκληρωτικό  ξεριζωμό των Ελλήνων από την Μικρά Ασία.       

               Η Τελετή Έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1ην Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο  του Ξενοδοχείου ELITE CITYRESORT (παραλία Καλαμάτας).

Διαβάστε ακόμα