Δισαρχιερατικός Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αρεόπολη

Αρεόπολη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 7 Ναοεμβρίου 2022, Δισαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Αρεόπολης, Παμμεγίστους Ταξιάρχες στον φερώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό τους.

Κατά τον πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίστης κ. Χρύσανθος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Κερνίτσης, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική του πρόσκληση στην πανήγυρη, ομίλησε για τους Αγίους Αγγέλους, χαρακτηρίζοντάς τους ως φύλακες που οδηγούν τους Χριστιανούς στην Αλήθεια. Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία και το έργο τους στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Κλείνοντας, ευχήθηκε οι Άγγελοι να μας κατευθύνουν προς το καλό και το αγαθό.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Χρύσανθο για την παρουσία του, αλλά και όλους τους παρισταμένους στην Ιερά Πανήγυρη.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος των Ταξιαρχών στους γραφικούς δρόμους της κωμοπόλεως.

Πλήθος Μανιατών συμμετείχε τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στην Ιερά Λιτανεία με σκοπό να λάβει την χάρη και ευλογία των Ασωμάτων Αγγέλων. Μεταξύ αυτών παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζινιέρης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. κ. Δρακουλάκου, Εξαρχάκος και Κουμεντάκος, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Υποδιοικητής Π. Υ. Αρεόπολης Πυραγός κ. Καρατζής, ο Διοικητής Α. Τ. Αρεόπολης Υπαστυνόμος Ά κ. Μπουρδάκος, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική, το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου του Δήμου Ανατολικής Μάνης και παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας.

Να σημειωθεί, ότι στον ιστορικό πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στις 17 Μαρτίου 1821, οι Μανιάτες Αγωνιστές με πρώτο τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη ορκίστηκαν να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό γενικότερα μπροστά στην Ιερά Εικόνα των Ταξιαρχών, η οποία κοσμεί έως και σήμερα το τέμπλο του Ναού.

Διαβάστε ακόμα