Ευρίπου: “Οι Άγγελοι μας καλούν στο πανηγύρι της αγάπης του Θεού”

Πεδίο Άρεως | Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου συνεχίζονται οι εορτασμοί για την Σύναξη Των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Πεδίου του Άρεως. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Πετρόπουλο και επισκεπτες ιερείς.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, όπως και στον εσπερινό, αναφέρθηκε στους Αρχαγγέλους λέγοντας “Οι Άγιοι Άγγελοι μας μεταφέρουν ότι πέρα από την καθημερινότητα υπάρχει η αγάπη του Θεού, η οποία είναι εδώ και θέλει όλους να μετέχουν. Οι Άγιοι Άγγελοι σε κάθε θεία λειτουργία είναι παρόντες, μας δείχνουν την Αγία Τράπεζα. Μας καλούν να μετάσχουμε στο πανηγύρι της χαράς, στο πανηγύρι της αγάπης του Θεού, που σκιάζει τα πάντα. Η αγάπη του Θεού είναι ανώτερη από οτιδήποτε άλλο.”

Τελος επαίνεσε τον εφημέριο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Πετρόπουλο που μεσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να αναμορφώσει και εξωραϊσει το παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών με την αμέριστη συμπαράσταση των πιστών.

Διαβάστε ακόμα