Φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας στην Ιερά Σύνοδο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μάθημα Κανονικού Δικαίου του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Καθηγητή Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Οι Φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας βρέθηκαν το μεσημέρι στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου αμέσως μετά τις εργασίες της ΔΙΣ ο Καθηγητής τους, Συνοδικός Μητροπολίτης Περιστερίου τους ξενάγησε στους χώρους. Πριν την έναρξη του μαθήματος Χαιρετισμό στους φοιτητές απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεὼν και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αυτήν την πρωτοβουλία η οποία, όπως τόνισε, μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι η εποχή μας χρειάζεται επανευαγγελισμό και επικοινωνία και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου μιλώντας στον 89,5 σημείωσε: “Κάλεσα τους φοιτητές για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, για να μην κάνουν μόνο θεωρίες Κανονικού Δικαίου, αλλά να δουν και την κανονική πράξη της Εκκλησίας και δεύτερον για την επαφή της Θεολογικής Σχολής με την Ιερά Σύνοδο”.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα