H Καλλιθέα γιόρτασε την Παναγία την Μαχαιριώτισσα

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριωτίσσης στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, ο οποίος κατέχει αντίγραφο της εικόνας και έχει ενθρονίσει σε περίτεχνο προσκυνητάρι.

Στην φετινή πρώτη πανηγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας ο οποίος Αναφερόμενος σε στίχο από τα αναγνωσματα του Εσπερινού τόνισε πως “η Κιβωτός του Νώε είναι προτύπωση της Παναγίας, που σώζει από τον «κατακλυσμό της αμαρτίας». Έτσι και η Παναγία γίνεται προτύπωση της Εκκλησίας, που σώζει όσους θέλουν να σωθούν και εισέρχονται σ’ αυτήν. Τέλος αναφέρθηκε στην φράση από το Κοντάκιο της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου λέγοντας πως η φράση “ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος” αναφέρεται στην Παναγία διότι στην γαστέρα της κατοίκησε ο Θεός. Ο Υιός και Λόγος του Θεού και Θεός, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγ. Τριάδος.

Έκλεισε λέγοντας ότι και ο ανθρωπος σώμα ως ψυχή και σώμα, γίνεται ναός του Θεού. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να τον διατηρούμε καθαρό από κάθε “μολυσμό σαρκός και πνεύματος”, μέσω του Μυστηρίου της Μετανοίας και βεβαια να τον διακοσμουμε με τιε καλύτερες αρετές, οι οποίες αποκτώνται όταν μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, αλλά και με την δική μας προσπάθεια.

Στις ακολουθίες έψαλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών.

Διαβάστε ακόμα