H Παναγία η Πορταΐτισσα στον Παλαιό Ταξιάρχη Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα το Περιστέρι και η ενορία του Παλαιού Ταξιάρχη, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.

Η εικόνα μεταφέρθηκε από τον ιερό ναό Θεομάνας Νέας Κίου Αργολίδος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ 2022».

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Μετρό του Αγίου Αντωνίου, με την παρουσία ιερέων και εκατοντάδων πιστών.

Την εικόνα συνόδευαν ο εφημέριος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Γάτσιος και υποδέχθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Περιστερίου, που εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο .

Εν συνεχεία η εικόνα μεταφέρθηκε από κλιμάκιο του Συλλόγου Κρητών Περιστερίου εν πομπή προς τον ναό των Ταξιαρχών όπου τελέστηκε δέηση και δοξολογία, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Περιστερίου.

Ο π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη και τον Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Κουναλάκη για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ευχόμενος να έχουν την ευλογία της Κυρίας Θεότόκου, που προέρχεται από την χώματα της Μικρασίας και κουβαλά μνήμες και βιώματα από τις αλυτρωτες πατρίδες.

Ο π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης ευχαρίστησε, εκ μέρους του Μητροπολίτου Περιστερίου, τον π. Δημοσθένη Γατσιο αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την άδεια να μεταφερθεί το ιερό σέβασμα της Παναγίας στην Μητρόπολη Περιστερίου.

Ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να είναι είναι Παναγιοσκέπαστο για να είναι και η Μητρόπολη Παναγιοφρούρητη.

Η εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας θα παραμείνει στο ναό μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα