Η Δημητσάνα υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρο

Δημητσάνα | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο υποδέχθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια  σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, η ιστορική Δημητσάνα.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως,  ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, πλειάδα Ιεραρχών, κληρικών, αρχών του τόπου και πλήθος λαού.

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στο νέο Μητροπολίτη,  εν πομπή έφτασαν στην κεντρική πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Γορτυνίας προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο.

Εν συνεχεία, μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία της Ενθρονίσεως παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλ. Επίσκοπος  Ωρεών κ. Φιλόθεος  ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Σπάρτης, του Προέδρου Γορτυνίων, οτου Προέδρου Δημητσανιτών, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, ως εκπροσώπου του κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων, οι οποίοι προσέφεραν στο νέο τους Ποιμενάρχη δώρα εις ανάμνηση και στηριγμού του.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης ανέφερε ότι είναι ευλογημένος από τον Θεό να διακονήσει τον ιστορικό αυτό τόπο και τους κατοίκους του. “Έρχομαι σαν πατέρας όλων σας, να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και τον πόνο σας”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Θα σκύψω πάνω στους προβληματισμούς των νέων, με ειλικρίνεια και υπομονή να τους βοηθήσουμε να συνδεθούν με τον Χριστό και την Εκκλησία”.

Να σημειωθεί, ότι ο νέος Μητροπολίτης ερχόμενος στον Ιερό Ναό κατέθεσε άνθη στον ανδριάντα του Πατριάρχη Κωνστντινουπόλεως Γρηγορίου Ε΄, ο οποίος ήταν γέννημα της ηρωοτόκου Δημητσάνας.

Διαβάστε ακόμα