Η εορτή του Αγίου Φιλίππου στην Καλαμάτα

Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, ημέρα κατά την οποίαν  τιμάται στη συγκεκριμένη ενορία η μνήμη του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου από το έτος 1866, αλλά και κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήρια του ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς. 

Το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, πλαισιωμένος υπό πλειάδος κληρικών και συμπροσευχομένων από του Ιερού Βήματος των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου  Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. 

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος ευχήθηκε τόσο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο όσο και στον άγοντα  τα ονομαστήρια του Πρωτοσύγκελλο να έχουν υγεία και δύναμη στο έργο τους.  Τέλος ο π. Φίλιππος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους  Αρχιερείς, Ιερείς και Διακόνους, αλλά και προς τους παρισταμένους εκπροσώπους ων τοπικών αρχών, προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Ευστ. Αναστασόπουλο και Βασίλειο Καπέλιο, τους Αντιδημάρχους, τα Μέλη του Δημ. Συμβουλίου και ιδιαιτέρως προς τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημ. Μανιατάκη και κ. Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη για την αγάπη και συναντίληψη. 

Διαβάστε ακόμα