Η Μητρόπολη Ιερισσού για την προβίβαση του Μητροπολίτη Ταμιάθεως Γερμανού

Η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι η Ιερά Σύνοδος του Παλαιφάτου – Αποστολικού Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με πρόταση της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ προεβίβασε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. ΓΕΡΜΑΝΟ, Προϊστάμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Ταμιάθεως.


    Το γεγονός τιμά ιδιαιτέρως τον προσφιλή και λίαν αγαπητό σε όλους μας Άγιο Ταμιάθεως, ο οποίος τυγχάνει Αδελφός της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, την οποία ευόρκως διακόνησε ο Άγιος Ταμιάθεως επί πολλά έτη, υπό την γεραρά Ηγουμενία του Σεβ. Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.


    Τιμή όμως και για την δική μας Μητρόπολη και για τον Μητροπολίτη μας, καθότι ο Σεβασμιώτατος τυγχάνει κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πολύτιμος φίλος και αδελφός τους Μητροπολίτου μας και λίαν λαοφιλής στο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου.


    Οι ευχαριστίες προς την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ πάμπολλες και οι ευχές προς τον νέο Μητροπολίτη ολόψυχες. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι ο Δευτερόθρονος της Ορθοδοξίας Πατριάρχης και διάδοχος του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου τον έχει στην καρδιά του, γιατί όντως ο π. ΓΕΡΜΑΝΟΣ στολίζει την Αλεξάνδρεια και τιμά τα χέρια που του έδωσαν το ωμόφορο!


ΑΞΙΟΣ !!!

Διαβάστε ακόμα