Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου στη Δημητσάνα

Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα λαμπρότητος, τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στην ιστορική έδρα της Μητροπόλεως την Δημητσάνα.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. “Ο Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος έρχεται να διαποιμάνει με τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, της Ιεράς Συνόδου, του κλήρου και του λαού”, τόνισε. Συνάμα, ανέλυσε το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, λέγοντας πως ο Επίσκοπος πρέπει να είναι συγκταβατικός στις αδυναμίες του ποιμνίου του, να μεταφέρει και να ερμηνεύει το λόγο του Θεού, κάνοντάς το κληρονόμο της αιωνίου ζωής και να γίνει εγγυητής του νόμου του Θεού. Τέλος, ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη να είναι ακόλουθος των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, ένας κρίκος στην αλυσίδα της Αποστολικής διαδοχής και ο Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη για να δίνει στο ποίμνιό του το καλό παράδειγμα. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχαρίστησε για την αυθόρμητη αγάπη που έδειξε και δείχνει στον νέο Μητροπολίτη του.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τον γέροντά του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την αγάπη και την στήριξή του, τον κατά σάρκα αδελφό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, τις τοπικές αρχές, αλλά και όλους όσους παρέστησαν στην Ενθρόνιση.

Διαβάστε ακόμα