Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Γόρτυνος στη Μεγαλόπολη

Μεγαλόπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε λαμπρό κλίμα, τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στην δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως, την Μεγαλόπολη.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ενώ κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημειολογία της σημερινής Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, λέγοντας πως η Παναγία έγινε διάκονος της δικής μας σωτηρίας. “Παράδειγμα προς μίμηση στην σημερινή μας κοινωνία αποτελούν οι γονείς της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννα, καθώς είναι αναγκαίο οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο ο Χριστός είναι ο υγιής δρόμος και ορίζοντας των νέων”, τόνισε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο κ. Νικηφόρος ευχαρίστησε από καρδίας τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους Ιερείς, καθώς και όλο το εκκλησίασμα, ζητώντας τους τις προσευχές τους για την νέα του διακονία.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τους πιστούς για την υποδοχή που επεφύλαξαν στο πνευματικό του τέκνο Μητροπολίτη Γόρτυνος, καθώς τους κάλεσε να προσεύχονται για το νέο τους Ποιμενάρχη.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία, να ευχηθεί στο νέο της Ποιμενάρχη τα δέοντα για τη νέα του διακονία και να λάβει την ευχή του.

Διαβάστε ακόμα