Καλάθι ανθρωπιάς για δεκάδες προσφυγόπουλα από τη «Συνύπαρξις» και την ΑΕΚ

 Μία ιδιαίτερη εκδήλωση που χάρισε χαμόγελα σε δεκάδες προσφυγόπουλα διοργάνωσαν η «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος και η ομάδα Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ.

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της «Βασίλισσας», επισκέφθηκε τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», στον Ασπρόπυργο. Την «Ένωση» υποδέχθηκαν στη Δομή ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και ο Γενικός Διευθυντής Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης.

Αθλητές, προπονητές και στελέχη της ΑΕΚ BC, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μάκη Αγγελόπουλο, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τα παιδιά και να γνωρίσουν από κοντά το έργο της Εκκλησίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Ως αναγνώριση δε του σημαντικού έργου που πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος δια της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ ο προπονητής καλαθοσφαίρισης Ηλίας Καντζούρης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, μια μπάλα καλαθοσφαίρισης ενώ ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μαυροείδης τη φανέλα της ομάδας στον Γενικό Διευθυντή της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ, Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκη. Ανταποδίδοντας ο Σεβασμιώτατος πρόεδρος προσέφερε σε όλους αναμνηστικά και ζωγραφιές των παιδιών ενώ εκ μέρους της ΑΕΚ, μία σημαντική ομάδα χορηγών της όπως οι Πηγές Κωστηλάτας, την εταιρεία TzelalisGroup, τη NatureValley, τη Veto, την PappasElevators, την Vivechrom, την Avis και PizzaFun, είχαν ετοιμάσει μία σειρά εκπλήξεων για τα παιδιά. Τα ίδια τα παιδιά εκφράζοντας την χαρά τους για τη σημερινή εκδήλωση πρόσέφεραν μία ζωγραφιά από τα ίδια στον πρόεδρο της ΑΕΚ.

Εκ μέρους της ΑΕΚ ο πρόεδρος της κ. Αγγελόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για την «δύναμη που κρύβουν μέσα τους» και στη «Συνύπαρξις» για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Πρόσθεσε δε ότι θα διοργανωθούν υποτροφίες επαγγελματικής κατάρτισης για τα παιδιά των δομών, ενώ κάλεσε τα παιδιά να παρακολουθήσουν μελλοντικούς αγώνες της ΑΕΚ όπως γινόταν και πριν τον κορονοϊό.

Στις σύντομες προσφωνήσεις τους ο Μητροπολίτης Ιλίου τόνισε τη σημασία της επίσκεψης των μελών της ΑΕΚ στα παιδιά και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που βρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση. Ο π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αγγελόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες όπως και τα παιδιά που διαμένουν στις δομές της Εκκλησίας.

Ακολούθως όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας», όπου τους ανέμενε ο δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, μαζί με συνεργάτες του και μαθητές από σχολεία της περιοχής.

Η συνύπαρξη παιδιών από την τοπική κοινωνία και προσφυγόπουλων κατέδειξε την αρμονική ένταξη τους στη νέα πραγματικότητα τα τελευταια 2,5 χρόνια, γεγονός που υπογράμμισε και ο δήμαρχος Ασπροπύργου ο οποίος και εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή γιορτή. Οι κ.κ Μαυροειδής και Καντζούρηςεβρισκόμενοι πλέον στον κατάλληλο χώρο, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και μίλησαν στα παιδιά για την αξία της αποδοχής, της συνεργασίας και της άθλησης στην ζωή μας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ BC και την ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ να ανανεώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν και στο μέλλον παρόμοιες δράσεις τις οποίες όλοι αναμένουν με ανυπομονησία

Διαβάστε ακόμα