Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας

Ιερά Μονή Καλτεζών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, Αρχιερατκός Εσπερινός και Μοναχική Κουρά στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού και με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ο Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος έκειρε σε Μοναχό τον κ. Άγγελο Δούρο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μετονομασθέντα σε Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα τάγματα των Αγίων Αγγέλων, εξήρε την κλίση των νέων προς τον μοναχισμό, καθώς επίσης ευχήθηκε στον Μοναχό Εφραίμ ο Θεός να τον στηρίζει και να του χαρίζει υγεία και δύναμη στην μοναχική του ζωή.

Ακολούθως, ο π. Γερμανός, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την αγάπη του και την στήριξή του, ευχόμενος στο νέο Μοναχό να φέρει αξίως το μοναχικό σχήμα στη ζωή του, με τις ευλογίες του Αγίου Νικολάου, Προστάτου και Εφόρου της Ιεράς Μονής, αλλά και του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, του οποίου φέρει το όνομα.

Να σημειωθεί, ότι στις Ακολουθίες παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης μετά της αδελφότητος της Μονής, o Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αστερίου Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Νεστάνης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Παπανικολάου και οι Καθηγουμένες μετά των συνοδειών τους, των Ιερών Μονών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπούρα και Γεννήσεως της Θεοτόκου Αμπελακίου Αρκαδίας.

Πλήθος πιστών, συγγενών και φίλων προσήλθαν στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κουρά και να ευχηθούν τα δέοντα στο Μοναχό Εφραίμ.

Διαβάστε ακόμα