Λαμπρά εορτάστηκαν οι Άγιοι Ακίνδυνοι στην Αττική

Άγιοι Ανάργυροι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ακινδύνων στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στους Αγίους Αναργύρους. Δίπλα στον παλιο ναό που είναι χτισμένο από τον 17ο αιώνα, υπάρχει νέος ο οποίος τελεί υπό ανέγερση με τις φιλότιμες προσπάθειες του προϊσταμένου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Αντώνιου Μαλουφ. Στην θεία λειτουργία προεήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, με την συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στον ιερό ναό συνέρρευσε πλήθος πιστών όπου προσκύνησε τα λείψανα των Αγίων Ακινδύνων, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Στο κήρυγμα του ο κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Ακινδύνων, προτρέποντας τους πιστούς να έχουν παράδειγμα στη ζωή τους Αγίους. “Ο Θεός αδελφοί μου δεν μας αφήνει μόνους και συνεχώς στέλνει Αγίους, όπως παλαιότερα ο Άγιος Νεκτάριος, και πιο πρόσφατα ο Άγιος Πορφύριος και ο Όσιος Παϊσιος. Έτσι κι εμεις να έχουμε πίστη ότι δεν θα χαθεί η Ρωμιοσύνη”.

Τέλος ο κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς που παρευρέθηκαν και συλλειτούργησαν μαζί του και επαίνεσε τον προϊστάμενο του ναού π. Αντώνιο Μαλούφ για την προσπάθεια που κάνει να ανεγείρει μεγαλοπρεπή ναό στην περιοχή.

Το απόγευμα στις 5 θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Διαβάστε ακόμα