Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων

Λάρισα | Κώστας Παπαϊωάννου

Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκαν οι τοπικοί Άγιοι της εν Λαρίση Εκκλησίας στην κοινή σύναξη και εορτή τους το Πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου, σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2022.

Του Όρθρου και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και του οικείου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στο κήρυγμά του ανέλυσε το διπλό θαύμα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και τονίζοντας ότι ο Χριστός μας προσκαλεί να πιστέψουμε και εμείς καλούμαστε να ενδυναμώσουμε την πίστη μας, κυρίως στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, διότι ο Θεός περιμένει από τον άνθρωπο την πίστη για να μπορεί να επέμβει θαυματουργικά  στην ζωή του και να τον βοηθήσει  να ξεπεράσει κάθε πόνο, δυστυχία και αντιξοότητα. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης για την τιμητική του πρόσκληση να συμμετέχει στην πανήγυρη της Σύναξης των Λαρισαίων Αγίων.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Ιεράρχες,  πρώτον μεν τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, του ευχήθηκε καλή διακονία στα ιερά Χώματα του Αγίου Γρηγορίου Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, και στον δε Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ευχήθηκε καλή διακονία στο ιστορικό Μεσολόγγι, όπου έγινε ξακουστό σε όλη την Ευρώπη, με την Έξοδό του. Επίσης, αναφέρθηκε ότι καλούνται να υπηρετήσουν, δύο ιστορικές Μητροπόλεις, ενώ από την πλευρά τους οι δύο Ιεράρχες ευχαρίστησαν, τον οικείο Μητροπολίτη και του ευχήθηκαν καλή ποιμαντορία.

Διαβάστε ακόμα